Comunicat: LA PROTECCIÓ de la INFÀNCIA i ADOLESCÈNCIA MÉS VULNERABLE

Hacemos difusión de un comunicado que nos llega desde la FEIAB

COMUNICAT

LA PROTECCIÓ de la INFÀNCIA i ADOLESCÈNCIA MÉS VULNERABLE

Arrel de les noticies aparegudes aquests dies, per a superar el sensacionalisme d’algunes i per a donar conèixer qui son els nins, nines i adolescents amb mesura de protecció, cóm viuen, i quin treballi es realitza des del sistema de protecció, la xarxa d’entitats no lucratives FEiAB que gestiona diferents programes de protecció a les Illes Balears vos aporta aquest comunicat.

En primer lloc, cal comprendre que les persones necessitem créixer en un entorn familiar responsable de tenir cura de les nostres necessitats físiques i emocionals, i d’ajudar-nos a desenvolupar totes les nostres potencialitats. Quan aquest entorn familiar falla i l’administració responsable ho detecta i confirma és quan un nin o una nina té una mesura de protecció. Aquestes mesures de protecció son diverses i es declaren en funció de cada situació concreta del nin, nina o adolescent. Sempre que sigui possible s’intenta preservar l’entorn familiar, per això les mesures de protecció poden ser de suport a la família. Si el risc del menor és més greu, la mesura és l’acolliment residencial en una llar o centre de protecció on les nines i nins resideixen de formal temporal o en alguns casos fins a la majoria d’edat. Els centres poden ser un lloc de pas on es treballa amb la família del menor resident per un futur retorn
(programes de retorn familiar) o bé un lloc on el menor residirà fins que es trobi una família alternativa (famílies acollidores i adoptives) o s’emancipi. (comunicat complet …)

Aquesta entrada ha esta publicada en Reces. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s