Comentari a l´Evangeli del segon diumenge de quaresma. Tomeu Pont. TOR

Necessitem la pregària per a mantenir la fe, la il·lusió, l’esperança, però sobretot per a veure i acceptar  la voluntat de Déu sobre les nostres vides.

El passatge de l’evangeli que  llegim aquest diumenge ens conta la Transfiguració del Senyor. Jesús se’n duu als seus deixebles al cim  de la muntanya, al silenci i allà els mostra la seva glòria, allà el Pare fa escoltar el seu missatge: “Aquest és el meu Fill l’escollit, escoltau-lo”. Jesús vol compartir amb els seus deixebles la seva intimitat, Jesús vol animar-los, deixar-los veure per un moment que més enllà de les aparences, més enllà del sofriment de la creu que s’acosta, resplendeix la glòria del Fill de Déu.

Nosaltres també necessitam aquests moments en els quals compartir la intimitat amb el Senyor, moments de recés, de silenci, moments per a llegir la paraula de Déu en la Bíblia i escoltar la seva veu en el nostre interior. Moments per a veure els esdeveniments i les persones que ens envolten amb la mirada de Déu. Moments per a destriar el que està bé i el que està malament. Moments perquè el nostre esperit recobri forces. Tot això, germans és l’oració. I en aquesta quaresma se’ns convida novament a fer un esforç especial per fer oració. Cadascun de nosaltres sabrà com i quan. I ho hem de fer sense oblidar els altres dos aspectes, la privació d’algunes coses en benefici dels nostres germans necessitats, que per desgràcia augmenten de dia, en dia en el nostre món tant malmès per les circumstàncies que ens toca viure.

Tomeu Pont  i  Parera, TOR

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentaris a l'evangeli. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s