Comentari diumenge primer de quaresma. Cicle 1. Tomeu Pont. TOR

Amb la imposició de la cendra, dimecres passat, començàrem el temps de Quaresma, els quaranta dies  en els quals ens preparam per a la gran festa de la Pasqua de Resurrecció de Jesucrist.

És un temps per posar a punt la nostra vida cristiana, revisar-la i canviar tot allò que tenim d’actituds que no van amb els ensenyaments del Senyor.

D’alguna manera, la Quaresma és imatge del viatge de la nostra vida, durant la qual, enmig d’il·lusions i esforços, somriures i llàgrimes, esperances i decepcions, anam avançant cap al terme definitiu, cap a la Pasqua final.

La Quaresma de sis setmanes que celebram, ens motiva per a revisar el procés de la nostra vida, en marxa cap al dia de la salvació.

En aquest primer diumenge de quaresma, veim com l’evangeli ens presenta Jesús al desert, abans de començar el seu ministeri i també veim com es temptat pel maligne.

 L’Evangeli ens ha recordat que la temptació ens surt al pas mentre feim el camí. El mateix Jesús la va sofrir en el desert, i una vegada vençuda amb l’armadura de la fe, el maligne  se’n va anar fins una altra ocasió.

També nosaltres, com Jesús,  ens haurem d’enfrontar amb la temptació de ser seduïts per les coses materials i la invitació a posar en elles la nostra esperança, i pretendre construir amb elles el nostre paradís. Podrem sofrir també les temptacions del poder i de l’afany de domini, de la vanitat i de l’aplaudiment; tots ells, béns enganyosos, perquè diu l’Evangeli: L’home no viu només de pa.

Emprenguem la Quaresma amb coratge i amb sinceritat. Trobarem dins nosaltres actituds que hem de revisar i rectificar; conclourem que no tot està en el seu lloc perquè hem cedit amb freqüència a la temptació, les conseqüències de la qual volem esmenar seguint amb fe i fidelitat els passos del Senyor.

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentaris a l'evangeli. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s